Lauantaina osallistuin Meten kanssa valmennusrenkaan koulutuspäivään, joka oli suunnattu nuorille koirille ja pennuille. Ekassa pisteessä tehtiin vähän ruutua ja kaukoja. Toinen rasti oli noutoja ja kolmannessa seuraamista + jääviä. Metelle pitäisi saada kaukoissa vielä enemmän ajatusta taakse, onneksi rautalanka on keksitty, niin lopulta osasin oikein ohjailla sillä namilla ;). Ohjattuun noutoon sain hyvän vinkin, miten sitä lähteä opettamaan. Mette ainakin vastasi treeniin hyvin! Kokeiltiin hyppynoutoa, meni vähän säätämiseksi. Siinä sitten alkoi kierroksetkin nousemaan, niin vihellettiin peli poikki ja Mette rauhoittumaan. Nyt mun on vaan opetettava tolle joku rauhoittumiskäsky ja aina kun kierrokset nousee, niin pyydän sen maaten ja sit pääsee vasta tekemään, kun on oikeassa mielentilassa. Olin ihan yllättynyt, että kuinka nopeasti tuo kuitenkin rauhoittui ja kävi hiljaa makoilemaan. Seuraamiseen tuli myös hyvää vinkkiä, ehkä sekin lähtee etenemään. Metelle pitää myös ottaa nyt sitä kestoa vähän kaikkeen mukaan. Ja pikkuhiljaa vaikeuttaa juttuja, nyt me vaan junnataan paikallaan :). Paljon tuli uutta ajateltavaa ja hyviä vinkkejä miten lähteä rakentelemaan liikkeitä.

Äitienpäivän kunniaksi sitten Asikkalaan. Ehkä kukaan muu ei treenaa äitienpäivänä, kun team Okker ja Pesonen ;D. No, ensin pennuille jäljet. Metelle paljon kulmia ja namia joka askeleella. Välillä tuplanamitusta. Jäljet vanhenemaan ja isot pääsi tokoilemaan. Jaava teki p-makuun Taimin seurana. Ja kas, sehän pysyi! Myös Myrtti teki p-makuun Taimin kanssa ja kas, sehän nousi samantien haistelemaan kun lähdin kävelemään. Uusinnalla pysyi mallikkaasti. Jaavan hommat koostui ruudusta, ohjatusta (piti kokeilla sitä, minkä neuvon sain la Metelle ;)) ja tunnarista. Japuttipaputti vaan teki just niinkuin piti. Myrtin hommat koostui ohjatusta, ruudusta ja piiiitkäästä seuraamisesta. Myrtti oli ihan super _outo_. Pakko myöntää, en olisi ikinä uskonut, että Myrtti vois olla noin hassu :D. Ohjattu nouto meni niinkuin pitikin. Sitten alkoi oikein kunnon sooloilut :D. Lähetin ruutuun, meni etureunaan asti loistavasti, josta sinkosikin Taimin noutokapuloille (jotka oli ehkä 20 metrin päässä) ja siitä sitten etsikin oman kapulan ja toi sen polleena perusasentoon. Siis Myrtti. Ja voi, että kun oli niiiin tyyytyväisen näköinen koira. :D Uusi lähetys ruutuun ja jotenkin se ajautui Lauran sivulle perusasentoon. Oli ehkä pakko nauraa.. Myrtti veti kunnon showta. Laitettiin palkka ruutuun, jotta saatiin edes jotain järkeä tuohon touhuun. Hyvin sitten tekikin. Seuraaminen oli muuten hyvää, mutta juoksussa Myrtti jätätti ihan hurjasti. Ei, se ei lopettanut seuraamista, kun aina normi kävelyssä sai mut kiinni. Se vaan nyt ei kyennyt nostamaan vauhtiaan, vaan peitsaili siellä mun takana.. Myrtti oli kyllä ihan huippu omine pikku jutskineen :D Ainakin sillä oli hauskaa, eikä ollut yhtään "anteeksi kun olen olemassa"-herkkis.

Meten tämän kevään toinen jälki meni vissiin ihan hyvin. Vähän se saisi rauhallisemmin ja tarkemmin mennä, mutta olin kyllä tyytyväinen. Tää on kiva laji, kun ei itsellä oikein ole hajuakaan koko lajista. Mut ainakin namit häviää, nenä pysyy maassa ja jos jälki hukkuu, niin motivaatio jäljen löytymiseen on hurja.

Perjantaina isot tytöt kävi fyssarin käsittelyssä. Myrtti oli aikasta hyvässä kunnossa, Jaavalla jotakin pientä jumia.