Myrtin kanssa debytoitiin mejä-kokeessa Asikkalan Kalkkisissa, tuomarina toimi Mari Tilles. Olipas varsin mielenkiintoinen ja opettavainen viikonloppu! :D

Hellettä riitti ja tietysti mun tuurilla Myrtti pääsi jäljelle kokeen viimeisenä koirana. Olen varsin tyytyväinen Myrtin työskentelyyn, se jaksoi hienosti (aikaa kului 25 min ja jossain vaiheessa jo pelkäsin, että aika loppuu kesken 8-[ ), vaikka helle varmasti tuntui. Itsestä lähinnä tuntui, että oltiin koko ajan hukassa, mutta ei sitten oltukaan kuin pari kertaa. :denti: Positiivista oli huomata, että Myrttiä ei haitannut vieraan tekemä jälki eikä muut henkilöt jäljellä sekä pienen ojan ylityskin sujui ilman ongelmia. Maasto oli kyllä varsin riistarikasta ja jäljen loppuosassa olikin joku käynyt makoilemassa.

"Erinomainen ohjattu lähtö. Myrtti lähtee iloisesti jälkityöhön. Se etenee täysin ilmavainulla aaltoillen jäljen molemmin puolin: metsässä aallot ovat pienempiä ja aukeilla paikoilla aallot suurenevat. 1. osuuden alkupuolella Myrtti lähtee linnustamaan ja joudutaan palauttamaan jäljelle. 1.kulmalle tullaan takakautta, makaus merkataan hyvin. Kulmalta matka jatkuu kuitenkin pitkälti väärään suuntaan ja otetaan uusi alku 2. osuuden alusta. 2. kulma oikaistaan hienokseltaan ja makaus jää merkkaamatta. 3. osuus mennään jälleen iloisesti jäljellä aaltoillen. Kaadolle tullaan sivusta ja se kiinnostaa Myrttiä. Hauska ja positiivinen jälkipari." AVO3 25 pistettä sij.1/6.